Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κάψτε το περιττό λίπος σε 4 λεπτά!

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, υπόσχεται να σου χαρίσει το σώμα -και ειδικά την κοιλιά- που ονειρεύεσαι! Αρκεί, να είσαι πρόθυμη να τα δώσεις όλα..

Γι' αυτό το λόγο η Tabata αποτελεί μία από τις κορυφαίες μεθόδους άσκησης για το 2013!

Είναι δημιούργημα του Ιάπωνα Izumi Tabata, θα κάνει το σώμα σου να δουλέψει σε υψηλές ταχύτητες και θα βρεθείς να καις λίπος μέχρι και 36 ώρες μετά τη δυναμική σου προπόνηση.

Μπορεί να νιώσεις ναυτία, μπορεί να μετρήσεις αστεράκια γύρω από το κεφάλι σου. Μόνο έτσι, θα είσαι σίγουρη πως έκανες την προπόνησή σου σωστά!

Πρόκειται για μια θαυματουργή γυμναστική τεσσάρων λεπτών, την οποία λατρεύει και η ηθοποιός  Κυρά Σέντγουικ .

"Είναι η πιο δύσκολη άσκηση που θα κάνετε ποτέ στη ζωή σας, αλλά αξίζει τον κόπο'', λέει η ίδια.

Με την Tabata μπορείς να πετύχεις σε 4 λεπτά μόνο, ότι πετυχαίνεις σε 60 λεπτά αερόβιας προπόνησης ή μετά από μια ολόκληρη ώρα πάνω στον διάδρομο.

Πώς θα το κάνεις:

- Επιλέγεις την καρδιαγγειακή δραστηριότητα που σου αρέσει περισσότερο, όπως τρέξιμο, σχοινάκι, ή ποδηλασία και την εκτελείς όσο πιο δυναμικά μπορείς για 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί ένα διάστημα χαλάρωσης 10 δευτερολέπτων και επαναλαμβάνεις 7 γύρους ακόμα. Μέχρι το τέλος των 4 λεπτών θα πρέπει να αισθάνεσαι σχεδόν εξουθενωμένη αλλά οι αλλαγές στο σώμα σου θα σε πείσουν να συνεχίσεις.

- Είναι πολύ σημαντικό να εξοπλιστείς με ένα καλό χρονόμετρο γιατί στα πλαίσια μιας τόσο δυναμικής προπόνησης, το κάθε δευτερόλεπτο έχει σημασία ενώ δεν είσαι σε θέση να εκτιμήσεις σωστά το χρόνο.

- Επειδή το ζέσταμα είναι πολύ σημαντικό ξεκίνα και ολοκλήρωσε την Tabata σου με 5λεπτο χαλαρό τρέξιμο ή περπάτημα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: